IEXGeld

Dossiers

Profiel

Bewuster omgaan met geld dankzij mobiel bankieren

Nederlanders zijn door mobiel bankieren meer betrokken geraakt bij hun geldzaken, aldus ING naar aanleiding van hun digitale monitor. Mobiel bankieren wordt steeds populairder. Zo'n 36% van de Nederlanders maakt gebruik van een mobiel bankieren app en van de 18-34 jarigen zelfs 53%.

Uit het onderzoek blijkt dat mobiel bankieren meer inzicht in financiën geeft (68%), meer inzicht geeft in het uitgavenpatroon (65%) en zorgt voor bewuster omgaan met geld (47%). Bijna de helft van de Nederlanders (48%) is vaker met hun financiën bezig dankzij mobiel bankieren.

En dat is positief, want financiële kennis en discipline is iets wat veel mensen moeten leren. Als jongeren dit leren door gebruik van de mobiel bankieren app, dan is dat mooi meegenomen. 

Check: Begrijpen onze kinderen straks geen facturen meer?

Dagelijks

Meer dan een derde van de gebruikers gebruikt een bankieren app dagelijks. Dat doen ze met uiteenlopende redenen. De populairste doeleinden zijn:

  1. Saldo checken – 87%
  2. Bij- en afschrijvingen checken – 83%
  3. Geld overboeken tussen rekeningen – 75%
  4. Rekeningen betalen – 75%

Toch is er ook nog steeds vraag naar nieuwe mogelijkheiden, zo schrijft ING. "Mobiel bankieren gebruikers willen zelfs nog meer functionaliteiten in hun mobiel bankieren app die hen financieel bewuster maken, zoals een totaaloverzicht van inkomsten & uitgaven per maand en een seintje wanneer hun salaris is gestort, incasso is mislukt of als ze rood staan."

Check: Zo simpel is gedisciplineerd met je geld omgaan

Gerelateerde Tools

Lees ook:

Zo bespaar je op streamingdiensten

Voorkom onnodige kosten. Lees verder ›