IEXGeld

Dossiers

Profiel

Bespaar 172 euro per jaar met deze tip

Eén op de drie werknemers dient geen declaraties in bij zijn of haar baas en laat daarmee per jaar gemiddeld 172 euro liggen. In totaal geven Nederlandse werknemers daarmee op jaasbasis 500 miljoen euro weg, blijkt uit onderzoek van Unit4 onder tweeduizend respondenten wereldwijd. 

Lees ook: Acht manieren om meer geld over te houden

Redenen voor het niet declareren van onkosten? Het proces is frustrerend, te tijdrovend en bonnetjes raken vaak kwijt. Ook worden declaraties niet ingediend omdat het gaat om lage bedragen of omdat het simpelweg vergeten wordt. 

Van de Nederlandse werknemers stelt 8% hierdoor soms geld te kort te komen. Van hen geeft 11% aan dat dit de gevoelens tegenover de werkgever negatief beïnvloedt. 

Lees ook: Met deze tips bespaar je 3760 euro per jaar

Door het putje

Waar we in Nederland dus al een mooi bedrag kunnen besparen door declaraties niet te laten liggen maar bij de werkgever in te dienen, spannen ze in de Verenigde Staten de kroon: daar laten één op de vijf werknemer gemiddeld 347 euro per jaar liggen. In totaal wordt daarmee jaarlijks voor 8,7 miljard euro aan declaraties niet ingediend. 

Dit laten werkgevers in andere landen jaarlijks liggen bij de baas:

Lees ook:

Zo bespaar je op streamingdiensten

Voorkom onnodige kosten. Lees verder ›