IEXGeld

Dossiers

Profiel

Illegaal vuurwerk in huis? Hypotheek weg!

Heb je levensgevaarlijk illegaal vuurwerk in je koophuis liggen? En komt de politie daar achter? Dan is er een kans dat je hypotheekverstrekker wordt gewaarschuwd.

Dat zegt Nationale Politie-vuurwerkdeskundige Ad Nieuwdorp tegen het AD. Volgens hem zou het ultieme middel zijn dat de hypotheek wordt teruggetrokken. Nieuwdorp:

"Iedere keer als we nu zo'n zaak tegenkomen gaan we behalve de strafrechtelijke aanpak ook de andere mogelijkheden bespreken. Is het te krankzinnig wat we aantreffen, dan geven we dat door aan de bank."

Hij spoort ouders aan goed rond te kijken in slaapkamers van hun kinderen. Die kunnen immers ook gevaarlijk vuurwerk mee naar huis nemen en dus de hypotheek in gevaar brengen.

Een paar reacties op Twitter:

De politie begint dit jaar al met deze maatregel. Hoe het er in de praktijk uit moet komen te zien is natuurlijk nog wel even de vraag.

Maar of je hypotheek nou ingetrokken wordt of niet, het hebben en afsteken van illegaal vuurwerk is natuurlijk sowieso niet toegestaan. Steek je het af, bijvoorbeeld, dan riskeer je al gauw een boete van zo'n vierhonderd euro. Hier en hier vind je meer informatie over dit onderwerp.

Lees ook: Tien boetes waarvan je het bestaan misschien niet wist

Lees ook:

Zo bespaar je op streamingdiensten

Voorkom onnodige kosten. Lees verder ›